Spruitjesstamppot met gehaktbal
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met het ei, de ketjap, mosterd en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen ballen van.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen in 3 min. op hoog vuur rondom goudbruin.
- Schenk er 400 ml water bij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.
- Voeg na 8 min. de schoongemaakte spruitjes toe.
- Giet af en vang een kopje kookvocht op.
- Stamp de aardappels en spruitjes met de pureestamper tot een puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree en gehaktballen over de borden. Serveer met de jus.
Gepubliceerd 11/5/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht