Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Spruitjesstamppot met gehaktbal

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met het ei, de ketjap, mosterd en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen ballen van.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen in 3 min. op hoog vuur rondom goudbruin.
  3. Schenk er 400 ml water bij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  5. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.
  6. Voeg na 8 min. de schoongemaakte spruitjes toe.
  7. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  8. Stamp de aardappels en spruitjes met de pureestamper tot een puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de puree en gehaktballen over de borden. Serveer met de jus.
Gepubliceerd 11/5/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht