Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Scholfilet met bieslooksaus

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ca. 10 á 15 minuten beetgaar. 
  2. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eieren. 
  3. Schil en schaaf de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes (dit kan met kaasschaaf, dunschiller of mandoline). Frituur de plakjes in delen in ca. 4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.  
  4. Snijd de sjalot en knoflook (1 sjalot en 1 teen knoflook per 2 pers) fijn.
  5. Verhit de helft van de roomboter in een pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg 150 ml water en het halve visbouillontablet toe en breng aan de kook.
  6. Snijd ondertussen de bieslook(10 gr per 2 pers) fijn. Voeg 2/3 van de bieslook samen met de room toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
  7. Pers de citroen uit. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  8. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ca. 5 min. rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de vis met de saus, sperziebonen, aardappelchips en gekookt eitje. Garneer met de rest van de bieslook.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht