We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Fish & chips

Ingrediënten

Mooi gegaarde witvis in een krokant goudbruin jasje, wat wil een mens nog meer? 

Een lekker comfort food gerechtje voor na een lange dag.  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven en frituurpan voor op 180 ºC.
  2. Snijd de aardappel in partjes en kook 2 min, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Meng met 1 el olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een, met bakpapier bekleedde, bakplaat en bak ze in ca. 30 min goudbruin, schep halverwege om. 
  4. Pers ondertussen de citroen uit. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
  5. Meng 1 el citroensap, de knoflook, 2/3 van de peterselie en ½ el water met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Houd de knoflookmayonaise apart.
  6. Snijd de vis in repen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed.
  7. Splits de eieren (2 per 2 personen). Meng de eidooiers met 175 g bloem en 300 ml bruisend water tot een beslag, breng op smaak met peper en zout.
  8. Wentel de vis door de rest van de bloem en schud het overtollige eraf. Haal vervolgens de vis door het beslag en frituur in ca. 2 min goudbruin en gaar. Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
  9. Maak ondertussen een dressing van 2 el olijfolie en 1 el citroensap, breng op smaak met peper en zout.
  10. Snijd de cherry tomaten doormidden en schep deze om met de rucola, besprenkel de salade met de dressing.
  11. Serveer de versgebakken vis met de knoflookmayonaise, krokant gebakken aardappelpartjes en salade. Garneer met de rest van de peterselie. 

 


 

 

Gepubliceerd 27/5/2024
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht