Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Bloemkool met salami

Ingrediënten

Probeer eens iets nieuws en verrassends met bloemkool 

De ouderwetse bloemkool met kaassaus kennen we nu wel.....hier een variatie met bloemkool

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Houd 2 grote roosjes en een volle hand kleine roosjes apart. Verdeel de rest van de bloemkool in 2 gelijke delen.
  2. Meng de sushi azijn met 40 ml water. Snijd van de 2 grote bloemkoolroosjes hele dunne plakjes, leg in het mengsel en houd apart.
  3. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie en bak hierin de kleine bloemkoolroosjes in ca. 5 min. goudbruin. Breng de roosjes op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ondertussen de salami in kleine stukjes en bak in een koekenpan in ca. 5 min. krokant en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Kook de helft van de resterende bloemkool in 5 min. gaar.
  6. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  7. Doe de overige bloemkool in een keukenmachine. Voeg 1 tl citroenrasp, 1 el citroensap en de groene kruiden toe. Hak alles fijn tot het de structuur heeft van couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Giet de gekookte bloemkool af en vang een kopje kookvocht op. Pureer of stamp de gekookte bloemkool tot een puree (voeg indien nodig wat kookvocht toe) en breng op smaak met peper en zout
  9. Verdeel de puree over de borden. Verdeel de couscous en gebakken bloemkoolroosjes erover. Laat de zoetzure bloemkool uitlekken en verdeel over het gerecht. Garneer met de uitgebakken salami.
Gepubliceerd 17/10/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht