Tagliatelle met spinazie en spekjes
Pasta met spekjes voor een zoute bite en spinazie voor een sappig geheel
Bereidingswijze Pesto:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan voor 3 minuten, totdat ze een klein beetje bruin worden.
- Pluk de blaadjes van de basilicum (35 gr per 2 pers en geen steeltjes).
- Snijd de blaadjes van de basilicum heel fijn.
- Pel en snij de knoflookteentjes(2 teentjes per 2 pers) klein (of doe ze in de knoflookpers).
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Hak de inmiddels afgekoelde pijnboompitten in stukjes.
- Doe alles behalve de olijfolie in een vijzel of keukenmachine.
- Maal alles fijn en doe beetje voor beetje een scheutje olijfolie bij het mengsel.
- Doe zoveel olijfolie erbij totdat je een smeuïge dikke pesto krijgt.
Bereidingswijze Tagliatelle:
- Kook de tagliatelle, zoals op de verpakking is aangegeven.
- Snijd de champignons in plakjes
- Bak de spekreepjes tot ze wat bruiner zijn.
- Voeg dan de champignons toe en laat deze 2 minuten meebakken.
- Doe de spinazie in de pan en roer tot de spinazie is geslonken (als het niet in een keer past, kun je het in delen toevoegen).
- Voeg de zelfgemaakte pesto toe en laat het nog even op laag vuur staan.
- Giet de tagliatelle af en serveer met het pesto-spinazie mengsel.
Buon appetito!
Gepubliceerd 13/10/2022
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht