Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Tagliatelle met spinazie en spekjes

Pasta met spekjes voor een zoute bite en spinazie voor een sappig geheel 

Bereidingswijze Pesto:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan voor 3 minuten, totdat ze een klein beetje bruin worden. 
  2. Pluk de blaadjes van de basilicum (35 gr per 2 pers en geen steeltjes).
  3. Snijd de blaadjes van de basilicum heel fijn.
  4. Pel en snij de knoflookteentjes(2 teentjes per 2 pers) klein (of doe ze in de knoflookpers).
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.
  6. Hak de inmiddels afgekoelde pijnboompitten in stukjes.
  7. Doe alles behalve de olijfolie in een vijzel of keukenmachine.
  8. Maal alles fijn en doe beetje voor beetje een scheutje olijfolie bij het mengsel.
  9. Doe zoveel olijfolie erbij totdat je een smeuïge dikke pesto krijgt.

Bereidingswijze Tagliatelle:

  1. Kook de tagliatelle, zoals op de verpakking is aangegeven. 
  2. Snijd de champignons in plakjes
  3. Bak de spekreepjes tot ze wat bruiner zijn.
  4. Voeg dan de champignons toe en laat deze 2 minuten meebakken.
  5. Doe de spinazie in de pan en roer tot de spinazie is geslonken (als het niet in een keer past, kun je het in delen toevoegen).
  6. Voeg de zelfgemaakte pesto toe en laat het nog even op laag vuur staan.
  7. Giet de tagliatelle af en serveer met het pesto-spinazie mengsel.

Buon appetito!

 

Gepubliceerd 13/10/2022
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht