We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Afrikaanse bobotie

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
  3. Snipper de ui (een halve per 2 pers) en knoflook (1 teen per 2 pers).
  4. Laat de rozijnen wellen. 50g per 2 pers.
  5. Snijd de groene paprika en granny smith in blokjes.
  6. Snijd dunne ringetjes van de bosui (een halve per 2 pers).
  7. Rul het gehakt en bak de ui, knoflook en paprika even mee.
  8. Voeg nu de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook dit even mee.
  9. Roer nu de creme fraiche door het mengsel
  10. Voeg ten slotte de sperzieboontjes, bosui, gewelde rozijnen en blokjes appel toe.
  11. Doe het mengsel in een ovenschaal en bak de schotel af in ongeveer 10-20 minuten totdat deze een goudbruine bovenkant krijgt.
  12. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
  13. Giet de rijst af en serveer bij de bobotie.
Gepubliceerd 25/10/2022
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht