Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Afrikaanse bobotie

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
  3. Snipper de ui (een halve per 2 pers) en knoflook (1 teen per 2 pers).
  4. Laat de rozijnen wellen. 50g per 2 pers.
  5. Snijd de groene paprika en granny smith in blokjes.
  6. Snijd dunne ringetjes van de bosui (een halve per 2 pers).
  7. Rul het gehakt en bak de ui, knoflook en paprika even mee.
  8. Voeg nu de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook dit even mee.
  9. Roer nu de creme fraiche door het mengsel
  10. Voeg ten slotte de sperzieboontjes, bosui, gewelde rozijnen en blokjes appel toe.
  11. Doe het mengsel in een ovenschaal en bak de schotel af in ongeveer 10-20 minuten totdat deze een goudbruine bovenkant krijgt.
  12. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
  13. Giet de rijst af en serveer bij de bobotie.
Gepubliceerd 25/10/2022
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht