Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Forel met witte wijnsaus en andijviepuree

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Los het blokje visbouillon op in 50ml (per 2 pers.) kokend water.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Laat de aardappelen koken in licht gezouten water.
  4. Bestrooi de forelfilets vanbinnen en vanbuiten met peper en zout.
  5. Snij de sjalot en peterselie(20gr per 2 pers) klein en meng hierdoor de witte wijn, de visbouillon en mosterd.
  6. Leg de forel in een ovenschotel en giet er het wijnmosterd-mengsel over.
  7. Bedek de vis met aluminiumfolie of bakpapier. Plaats gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Was de andijvie en snij in fijne repen.
  9. Doe een bodempje water in een grote pan of wok en voeg de andijvie toe.
  10. Giet de karnemelk erover en laat het vocht verminderen door met open deksel nog even verder te garen.
  11. Stamp de aardappelen en de andijvie tot een smeuïge puree.
  12. Kruid de puree naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht