We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Chili sin carne

Ingrediënten

Bereiding:

  1. Laat de gedroogde Kidneybonen minstens 12 uur vooraf wellen. 
  2. Spoel de kidneybonen af, kook ze 45 minuten in ruim water en laat ze uitlekken. 
  3. Pel en snipper de ui, pel en hak 2 teentjes knoflook fijn. 
  4. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  5. Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
  6. Verwijder de kopjes van de sperziebonen en snijd deze in kleine stukken.
  7. Verhit de olijfolie in een pan op zacht vuur.
  8. Fruit de ui en knoflook aan.
  9. Voeg nu de kruiden toe en vervolgens de tomatenpuree, rode peper en de paprika blokjes.
  10. Voeg de blokjes tomaat en sperziebonen toe. De blokjes tomaat zullen genoeg vocht afgeven tijdens het verwarmen, maar mocht het nog te droog zijn, is het mogelijk een kleine scheut water toe te voegen.
  11. Laat 20 minuutjes met de deksel op de pan zachtjes koken. Af en toe roeren.
  12. Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking 
  13. Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de chili sin carne. Warm nog 5 minuten mee.
  14. Snijd de avocado in blokjes of plakjes, snijd de bosui fijn en serveer bij de chili
  15. Rasp de schil en halveer de limoen. Pers uit en meng samen met de rasp en de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper.

Tip! Als je de shili sin carne overhoud hebt kun je dit prima in de koelkast bewaren in een gesloten bakje. Even opwarmen in de magnetron en nieuwe rijst koken. Zo hoef je maar één avond uitgebreid te koken en eet je op een drukke avond toch nog gezond. Als je niet houd van het vooraf wellen van de kidneybonen kun je ook kidneybonen uit blik kopen welke je niet hoeft te wellen en voor te koken. 

 

Gepubliceerd 11/5/2023
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht