Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
Opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze vacatures!

Asperge taart

Ingrediënten

Let op: dit recept is voor 1 aspergetaart. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere aspergetaarten wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook.
  3. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  4. Doe de asperges in de pan en kook 10 min.
  5. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  6. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten.
  7. Bekleed de bodem van een quichevorm met het filodeeg.
  8. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de geitenkaas erboven.
  9. Doe de basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe.
  10. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin.
  11. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Bron: ah.nl

Gepubliceerd 10/04/2019
door Marcus
in de categorie Bijgerecht