Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Fish & chips

Ingrediënten

Mooi gegaarde witvis in een krokant goudbruin jasje, wat wil een mens nog meer? 

Een lekker comfort food gerechtje voor na een lange dag.  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven en frituurpan voor op 180 ºC.
  2. Snijd de aardappel in partjes en kook 2 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een, met bakpapier bekleedde, bakplaat en bak ze in ca. 30 min goudbruin. Schep halverwege om. 
  3. Pers ondertussen de citroen uit. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
  4. Meng 1 el citroensap, de knoflook, 2/3 van de peterselie en ½ el water met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Houd de knoflookmayonaise apart.
  5. Snijd de vis in repen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed.
  6. Splits de eieren. Meng de eidooiers met 175 g bloem en 300 ml bruisend water tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Wentel de vis door de rest van het bloem en schud het overtollige eraf. Haal vervolgens de vis door het beslag en frituur in ca. 2 min goudbruin en gaar. Laak de vis uitlekken op keukenpapier.
  8. Maak ondertussen een dressing van 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de cherry tomaten doormidden en schep deze om met de rucola. Besprenkel de salade met de dressing.
  10. Serveer de versgebakken vis met de knoflookmayonaise,  krokant gebakken aardappelpartjes en salade. Garneer met de rest van de peterselie. 

 


 

 

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht