Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Courgettesoep

Ingrediënten

Dit recept is voor een heerlijke pan courgettesoep voor 6 personen

  1. Snijd de uien(2 per 6 pers) fijn.
  2. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met olijfolie. Doe de uien in de pan met een ruime hoeveelheid zout, dit zorgt er voor dat de uien niet verbranden.
  3. Snijd de courgettes doormidden en in plakjes.
  4. Snijd de knoflook (3 tenen per 6 pers) fijn en pluk de blaadjes van de tijm ( 5 takjes per 6 pers). Doe de knoflook en tijm bij de ui en bak even aan.
  5. Voeg de courgettes bij de uien en tijm. Bak onder af en toe roeren de courgette 10 minuten.
  6. Schil de aardappels (2 per 6 pers) en snijd ze in blokjes. Voeg nu de bouillon en aardappels toe. Breng aan de kook en laat een kwartier koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip: lekker met een stukje geroosterd brood, garneer met de overgebleven tijm of sesamzaad.

 

Recept is van Miljuschka Witzenhausen van 24Kitchen.

Gepubliceerd 11/5/2023
door Marcus
in de categorie Soep