Champignonsoep
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Borstel de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes of partjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn(1 teentje per 2 pers).
- Smelt de boter in een pan op het vuur.
- Bak de champignons in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe.
- Kook 1 liter water met de bouillonblok(jes).
- Voeg de bloem toe aan de champignons en bak dit nog 1 minuut.
- Schenk ongeveer een kwart van de bouillon bij de champignons, roer tot er een dikke saus ontstaat.
- Meng nu de overige bouillon met het champignonmengsel en kook nog zo’n 10 minuten.
- Voeg de slagroom toe aan de soep en breng het geheel even opnieuw aan de kook.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper, na enkele minuten is de soep klaar om te serveren.
Eet smakelijk!
Tip:
Mocht je de soep wat te dik vinden, kun je na stap 9 nog wat water toevoegen!
Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep
door Marcus
in de categorie Soep