Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Champignonsoep

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Borstel de champignons schoon en snijd alle champignons in plakjes of partjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn(1 teentje per 2 pers).
  3. Smelt de boter in een pan op het vuur.
  4. Bak de champignons in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe.
  5. Kook 1 liter water met de bouillonblok(jes).
  6. Voeg de bloem toe aan de champignons en bak dit nog 1 minuut.
  7. Schenk ongeveer een kwart van de bouillon bij de champignons, roer tot er een dikke saus ontstaat.
  8.  Meng nu de overige bouillon met het champignonmengsel en kook nog zo’n 10 minuten.
  9. Voeg de slagroom toe aan de soep en breng het geheel even opnieuw aan de kook.
  10. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper, na enkele minuten is de soep klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Tip:
Mocht je de soep wat te dik vinden, kun je na stap 9 nog wat water toevoegen!

Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep