Bloemkool & kurkuma soep
Voor mijn winkelmandje
Deze soep is alles behalve saai en zelfs iemand die geen bloemkool lust, gaat het lekker vinden.
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui en een aantal stengels fijngesneden bleekselderij op middelhoog vuur.
- Rasp de kurkuma en voeg toe en laat dit 1 minuut mee fruiten.
- Doe nu de bouillon erbij en roer het door.
- Voeg als laatste de bloemkool toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep op laag vuur zachtjes pruttelen gedurende 25 tot 35 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of doe het geheel in een blender totdat de stukjes bloemkool fijn zijn.
- Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Tip:
Het ingrediënt Kurkuma heeft ook nog eens vele goede voordelen, waaronder de ontstekingsremmende functie!
Gepubliceerd 17/10/2022
door Marcus
in de categorie Soep
door Marcus
in de categorie Soep