Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
Opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze vacatures!

Pitabroodje met avocado en pompoen

Dit recept zal je doen verbazen hoe lekker vegetarisch kan zijn


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
  3. Bestrijk de helften met wat olijfolie en leg ze met de snijkant op het bakpapier.
  4. Rooster de pompoen ongeveer 45 min. in de oven tot het vruchtvlees heel zacht is. Controleer dit met een vork door er af en toe in te prikken.
  5. Laat de pompoen iets afkoelen en prak het vruchtvlees in een kom tot puree. Breng op smaak met de komijn, chilipoeder, maple syrup en wat zout.
  6. Meng limoensap en olijfolie door de linzen en breng het op smaak met wat zout. (bij gedroogde linzen eerst koken. Lees op de verpakking voor de bereidingswijze)
  7. Breng de yoghurt op smaak met een beetje limoensap en zout.
  8. Snijd de avocado in plakjes.
  9. Verwarm de pitabroodjes in de oven (zie verpakking hoe lang)
  10. Snij de pitabroodjes open en besmeer ze royal met de pompoenpuree. Leg er een volle lepel linzen op en een paar plakjes avocado. Maak het geheel af met een eetlepel yoghurt, gehakte koriander en pompoenpitten. Als je van pittig houd kun je eventueel nog wat chilipoeder toevoegen. 

Eet smakelijk!

Bron:  https://www.natureandmore.com/nl/recepten/pitabroodje-met-avocado-en-pompoen

Gepubliceerd 17/01/2019
door Marcus
in de categorie Lunch