Broodje kip met boerenkool
Ingrediënten
Lekker opwarmen met dit koude weer? Probeer eens wat anders dan soep en ga voor dit heerlijke broodje met kip en boerenkool!
Bereidingswijze:
- Breng het water aan de kook. Voeg het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar op laag vuur.
- Snijd ondertussen de knoflook (1 teen per 2 pers) fijn.
- Snijd de rode peper (een halve per 2 pers) in ringetjes en de paprika in reepjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit het paprikapoeder en de knoflook 30 sec.
- Voeg de boerenkool, rode peper, paprika en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur.
- Leg de kip op een bord en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng de barbecuesaus(2el per 2 pers) er door.
- Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne reepjes.
- Snijd de pistolets open en bedek de onderste helften achtereenvolgens met boerenkool, appel en kip.
- Verdeel de rest van de barbecuesaus over de kip.
Gepubliceerd 9/2/2022
door Marcus
in de categorie Lunch
door Marcus
in de categorie Lunch