We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Pavlova met vanille room & zomerfruit

Voor mijn winkelmandje

Let op: dit recept is voor 1 pavlova (+- 8 porties). Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere pavlova's wil maken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Splits de eieren en klop de eiwitten met 1 el suiker stijf (de eidooiers gebruik je niet, maak hier eventueel een mayonaise van). Blijf de eiwitten mixen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Mix tot alle suiker is opgelost. Om te controleren of het mengsel goed is wrijf je een klein beetje van de opgeklopte eiwitten tussen je vingers en als je geen suikerkorreltjes meer voelt dan is het goed. Zo niet mix dan nog 5 door.
  3. Teken twee rondjes met een doorsnee van ca. 24 cm op een stuk bakpapier. Draai het bakpapier om en leg op een bakplaat (je moet de twee rondjes nog kunnen zien). Verdeel de opgeklopte eiwitten geleidelijk over de twee cirkels.
  4. Zet de bakplaat in de oven en bak (droog) het eiwit 90 min. in de oven (dit is de meringue). Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringue volledig afkoelen.
  5. Snijd ondertussen het vanille stokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  6. Klop de room met 1el poedersuiker en de vanille merg tot zachte pieken.
  7. Leg 1 meringue rondje op een bord of serveerschaal. Verdeel de helft van de vanille room en de helft van het fruit erover.
  8. Leg het tweede meringue rondje erop en schep de rest van de room en fruit erover.
  9. Garneer met enkele blaadjes munt en bestrooi met de rest van de poedersuiker. Serveer de pavlova direct.

Tip:
Je kan het gerecht voorbereiden, maar klop de room op het laatste moment op en bouw de pavlova vlak voordat je hem serveert.

Tip:
Je kan allerlei soorten zomerfruit gebruiken, dit is geheel naar eigen wens.

Tip:
Bij dit recept heb je niet alle munt nodig, gebruik de overige munt eens voor een heerlijk kopje thee!

 

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Lekkernij