We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Grootmoeders Appeltaart

Voor mijn winkelmandje

Let op: dit recept is voor 1 appeltaart. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere appeltaarten wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  3. Kneed bloem, bakpoeder, 125 gram suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.).
  4. Bekleed een ingevette en met bakpapier beklede springvorm met het deeg.(ook de zijkanten met bakpapier bekleden)
  5. Schil de appels en snij in parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  6. Roer (met een vork of garde) het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml van de slagroom (= 1,5 dl.) Let er op dat alle klontjes weg zijn, het moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer, van het vuur af, de puddingmix door de slagroom.
  7. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook.
  8. Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
  9. Bak de taart onder in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
  10. Let op: op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste twee minuten van de baktijd de folie er af halen.
  11. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan, zo`n vijf minuten. 
  12. De taart in de springvorm laten zitten totdat hij afgekoeld is en open dan pas de springvorm.
  13. Eventueel kun je de taart na het afkoelen nog wat verder laten opstijven in de koelkast.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie Lekkernij