Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Grootmoeders Appeltaart

Ingrediënten

Let op: dit recept is voor 1 appeltaart. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere appeltaarten wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  3. Kneed bloem, bakpoeder, 125 gram suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.).
  4. Bekleed een ingevette en met bakpapier beklede springvorm met het deeg.(ook de zijkanten met bakpapier bekleden)
  5. Schil de appels en snij in parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  6. Roer (met een vork of garde) het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml van de slagroom (= 1,5 dl.) Let er op dat alle klontjes weg zijn, het moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer, van het vuur af, de puddingmix door de slagroom.
  7. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook.
  8. Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
  9. Bak de taart onder in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
  10. Let op: op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste twee minuten van de baktijd de folie er af halen.
  11. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan, zo`n vijf minuten. 
  12. De taart in de springvorm laten zitten totdat hij afgekoeld is en open dan pas de springvorm.
  13. Eventueel kun je de taart na het afkoelen nog wat verder laten opstijven in de koelkast.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie Lekkernij