Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Zelfgemaakte pizza met vijgen

Ingrediënten

Gek op pizza? Geniet dan eens van deze zelfgemaakte pizza met een topping van vijgen!

Er is een apart recept toegevoegd voor de tomatensaus

Bereidingswijze tomatensaus:

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook(1 teentje per 2 pers)
  2. Doe de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur 2-3 minuten. Zorg dat de ui en knoflook niet verkleuren
  3. Voeg de tomaten met sap en de oregano toe
  4. Breng het mengsel aan de kook
  5. Draai het vuur iets lager en laat de saus zonder deksel pruttelen tot hij dik en geurig is (ongeveer 20 minuten)
  6. Pureer de saus met een staafmixer
  7. Breng op smaak met zout en peper

Bereidingswijze pizza:

  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of maak je eigen pizzadeeg.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak een pizzabodem.
  4. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag (zelfgemaakte) tomatensaus. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi de pizzabodem met een snufje peper.
  5. Kruimel de kaas erover en verdeel de gehalveerde tomaatjes en pancetta.
  6. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar. Haal hem uit de oven. Gebruik bij voorkeur een stenenplaat. 
  7. Verdeel de vijgen er in partjes overheen.
  8. Leg er een handje rucola op.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd 23/1/2022
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht