Scholfilet met bieslooksaus
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Maak de sperziebonen schoon en kook ca. 10 á 15 minuten beetgaar.
- Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
- Schil en schaaf de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes (dit kan met kaasschaaf, dunschiller of mandoline). Frituur de plakjes in delen in ca. 4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Snijd de sjalot en knoflook (1 sjalot en 1 teen knoflook per 2 pers) fijn.
- Verhit de helft van de roomboter in een pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg 150 ml water en het halve visbouillontablet toe en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de bieslook(10 gr per 2 pers) fijn. Voeg 2/3 van de bieslook samen met de room toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
- Pers de citroen uit. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ca. 5 min. rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vis met de saus, sperziebonen, aardappelchips en gekookt eitje. Garneer met de rest van de bieslook.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht