We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Scholfilet met bieslooksaus

Voor mijn winkelmandje

Bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ca. 10 á 15 minuten beetgaar. 
  2. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eieren. 
  3. Schil en schaaf de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes (dit kan met kaasschaaf, dunschiller of mandoline). Frituur de plakjes in delen in ca. 4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.  
  4. Snijd de sjalot en knoflook (1 sjalot en 1 teen knoflook per 2 pers) fijn.
  5. Verhit de helft van de roomboter in een pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg 150 ml water en het halve visbouillontablet toe en breng aan de kook.
  6. Snijd ondertussen de bieslook(10 gr per 2 pers) fijn. Voeg 2/3 van de bieslook samen met de room toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
  7. Pers de citroen uit. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  8. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ca. 5 min. rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de vis met de saus, sperziebonen, aardappelchips en gekookt eitje. Garneer met de rest van de bieslook.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht