Rendang van spitskool en snijbonen
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Snijd de spitskool in 4 en verwijder de harde kernen.
- Snijd de stukken vervolgens heel fijn.
- Bak de spitskool op laag vuur aan in de boter.
- Voeg na ongeveer 10 minuten, als de spitskool begint te garen, de rendang pasta toe.
- Bak alles goed aan op hoog vuur en voeg de kokosmelk en ketjap toe.
- Leg een bakpapiertje op de spitskool en laat langzaam op laag vuur inkoken, gedurende ongeveer 1 uur.
- Roer de spitskool af en toe goed door.
- Laat nog een half uurtje zonder bakpapier droogstomen, tot dat al het vocht zo goed als verdampt is. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Snijd de snijbonen in gewenste vorm en kook ze kort.
Gepubliceerd 24/11/2020
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht