Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Plaattaart met homemade tomatensaus, paprika en ui

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd ondertussen de tomaten en rode ui in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen (2 per 2 pers) erbij.
  3. Besprenkel met de olie, peper en zout.
  4. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven tot de ui zacht is.
  5. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes.
  6. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  7. Snijd de basilicum grof.
  8. Haal de groenten uit de oven.
  9. Verwijder het velletje van de knoflook en doe deze samen met tomaat en ui in een hoge beker.
  10. Mix met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat.
  12. Verdeel de saus over het deeg.
  13. Verdeel achtereenvolgens de ui, paprika, ansjovis en basilicum erover.
  14. Bestrooi met de geraspte kaas.
  15. Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Tip:
Niet iedereen dol op ansjovis? Beleg dan alleen de helft van de pizza ermee of vervang door ham, salami, tonijn of iets naar keuze.

www.josephinekookt.nl

 

Gepubliceerd 22/2/2019
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht