Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Lasagne met pompoen

Ingrediënten

Heerlijke vegetarische lasagne

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook(1 teen per 2 pers) en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie.
  3. Voeg de gezeefde tomaten en de oregano toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout
  4. Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in hele dunne plakjes. Een mandoline is erg handig hiervoor. 
  5. Neem een grote ovenschaal en verdeel een flinke lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.
  6. Verdeel de plakjes pompoen over de tomatensaus.
  7. Verdeel daarover een paar lepels van de bechamelsaus.
  8. Bedek de bechamelsaus met lasagnevellen en maak zo laagjes tot de schaal gevuld is. 
  9. Eindig met een laag lasagnevellen. Bedek deze met bechamelsaus en verdeel de mozzarella er over
  10. Bak de lasagne in ongeveer 35-40 minuten in de oven.

Tip: je kunt de bechamelsaus ook zelf maken: smelt hiervoor 50g boter in een pan, voeg 50g bloem toe en roer 2 minuten tot het ruikt naar koekjes. Voeg nu 500ml melk toe terwijl je blijft roeren. Laat inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout of eventueel een bouillionblokje.

bron: www.uitpaulineskeuken.nl

Gepubliceerd 11/5/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht