Gevulde ananas
Voor mijn winkelmandje
Serveer je wokgerecht eens in een uitgeholde ananas
De ananas gebruik je in het wokgerecht en geeft een frisse, zoete smaak aan je gerecht.
Bereidingswijze:
- Wok de gamba’s in een scheutje olie.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Snijd de ananas door midden van bovenaf en hol iedere helft uit met een lepel.
- Verwijder het harde deel in het midden en snijd de rest van de ananas in stukjes.
- Bewaar beide helften van de ananasschil.
- Kook ondertussen de rijst, zoals is aangegeven op de verpakking.
- Houd de gamba’s onder de koude kraan, zodat de schil loslaat en maak de gamba’s schoon.
- Doe de gepelde gamba’s terug in de wok en voeg de paprika en erwtjes toe. Laat een paar minuten mee bakken.
- Voeg vervolgens de ananas en zoetzure saus toe.
- Laat nog een paar minuten op het vuur staan.
- Giet de rijst af en voeg dit toe aan de saus.
- Meng het geheel en schep het in de halve ananas.
- Klaar om dit kunstwerk te serveren!
Tip:
Vervang de gamba's door kipfilet.
Gepubliceerd 9/8/2019
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht