Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Gebakken spruitjes met aardpeer en spekjes

Ingrediënten

HEERLIJKE WINTERSE GROENTEN!


Geweldige combinatie door de zoete aardperen, het frisse van de sjalotten en het aardse van de spruitjes. Doordat alles gebakken wordt behouden de spruitjes een bite en verliezen ze hun bittere smaak. 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd het onderkantje eraf.
  2. Kook de spruitjes in 5 a 6 minuten gaar in wat water met zout, zorg dat ze nog lekker knapperig zijn!
  3. Als ze gaar zijn, zet ze dan onder de koude kraan om ze af te laten koelen en hun groene kleur te behouden.
  4. Schil de aardperen, halveer ze en snij ze in partjes ter grootte van een mandarijnen partje.
  5. Kook de aardperenpartjes gaar in 5 minuten in water met wat zout, als de aardperen gaar zijn, schep ze uit het water en laat ze uitdampen op een bordje.
  6. Pel de sjalotten en hak deze fijn. Let op per 2 pers 2 sjalotten!!
  7. Halveer nu de gekookte spruitjes.
  8. Zet een pan op met roomboter, bak de spruitjes lekker aan tot ze goud bruin zijn.
  9. Voeg de aardperen en sjalotten toe en bak alles een minuutje of 5 tot de aardperen ook beginnen te kleuren
  10. Voeg als laatste de spekjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn (ongeveer een minuut of 3)  
  11. Breng het geheel op smaak met een beetje zwarte peper.
     

Variatietip:
Dit recept met de kleine mini kooltjes (spruitjes) kun je naar hartenlust combineren met andere winterse groente zoals champignon, knolselderij of pastinaken.

 

Gepubliceerd 12/6/2023
door marcus
in de categorie Hoofdgerecht