Forel met witte wijnsaus en andijviepuree
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Los het blokje visbouillon op in 50ml (per 2 pers.) kokend water.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de aardappelen koken in licht gezouten water.
- Bestrooi de forelfilets vanbinnen en vanbuiten met peper en zout.
- Snij de sjalot en peterselie(20gr per 2 pers) klein en meng hierdoor de witte wijn, de visbouillon en mosterd.
- Leg de forel in een ovenschotel en giet er het wijnmosterd-mengsel over.
- Bedek de vis met aluminiumfolie of bakpapier. Plaats gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Was de andijvie en snij in fijne repen.
- Doe een bodempje water in een grote pan of wok en voeg de andijvie toe.
- Giet de karnemelk erover en laat het vocht verminderen door met open deksel nog even verder te garen.
- Stamp de aardappelen en de andijvie tot een smeuïge puree.
- Kruid de puree naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht