Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Coq au vin met aardappelgratin

Ingrediënten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
  3. Snijd 1,5 teen knoflook fijn en ris de blaadjes van 3 takjes tijm
  4. Meng 1/3 van de knoflook en 2/3 van de tijm met de aardappelplakjes. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en schenk de slagroom erover. Bestrooi met geraspte kaas en de rest van de tijm.
  6. Bak in het midden van de oven in 60 min. goudbruin en gaar (de gratin is gaar als er gemakkelijk een mes doorheen te steken is). Dek na 30 min. de gratin af met aluminiumfolie zodat het niet te donker wordt.
  7. Verhit ondertussen de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Voeg het spek toe en bak 3 min.
  8. Snijd de uien in halve ringen en voeg samen met de rest van de knoflook aan het spek toe en bak 3 min. mee.
  9. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Voeg toe en bak 3 min mee.
  10. Doe de kip terug in de pan en blus af met de rode wijn. Laat ca. 5 min. inkoken tot de alcohol grotendeels is verdampt.
  11. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
  12. Voeg het water, het bouillontablet en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 35 min. op laag vuur stoven.
  13. Haal de kip uit de pan en houd warm met aluminiumfolie.
  14. Bind de saus met de maizena volgens aanwijzingen op de verpakking. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  15. Doe de kip terug in de pan en garneer de coq au vin met fijngesneden peterselie. Serveer met de aardappelgratin.

Tip: als je weinig tijd hebt, kun je de aardappels ook vooraf even kort koken (max 8 minuten), dan hoeven ze minder lang in de oven

Gepubliceerd 11/5/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht