Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Bloemkoolschotel

Ingrediënten

Wil je bloemkool eens op een andere manier bereiden? Of verstoppen voor je kinderen die altijd ‘nee’ zeggen tegen bloemkool? Probeer deze ovenschotel dan eens!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Vet de ovenschaal in.
  3. Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en kook ze 10 min voor. 
  4. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in ruim water in 8 minuten beetgaar 
  5. Giet de bloemkool af in een vergiet en vang 100 ml kookvocht op. Laat de bloemkool goed uitlekken.
  6. Snipper de ui en snijd een teentje knoflook fijn
  7. Snijd de bosui in ringetjes
  8. Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook. 
  9. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de helft van de bosui erdoor. Bak even mee.
  10. Smelt de boter in een kleine pan
  11. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed met een garde om de bloem te laten garen.
  12. Verkruimel de bouillontablet over het bloemmengsel en voeg de melk en het opgevangen kookvocht toe terwijl je blijft roeren.
  13. Blijf goed roeren totdat je een gladde en gebonden saus hebt. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor, totdat deze is gesmolten en voeg dan de overige bosui toe. 
  14. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes, gevolgd door de bloemkool en het gehakt.
  15. Verdeel de helft van de saus erover en bedek met de overige aardappelschijfjes.
  16. Verdeel de resterende saus over de aardappels en bestrooi met de geraspte kaas.
  17. Bak 30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. 

 

 

Gepubliceerd 11/5/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht