We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Bloemkool met salami

Voor mijn winkelmandje

Probeer eens iets nieuws en verrassends met bloemkool 

De ouderwetse bloemkool met kaassaus kennen we nu wel.....hier een variatie met bloemkool

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Houd 2 grote roosjes en een volle hand kleine roosjes apart. Verdeel de rest van de bloemkool in 2 gelijke delen.
  2. Meng de sushi azijn met 40 ml water. Snijd van de 2 grote bloemkoolroosjes hele dunne plakjes, leg in het mengsel en houd apart.
  3. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie en bak hierin de kleine bloemkoolroosjes in ca. 5 min. goudbruin. Breng de roosjes op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ondertussen de salami in kleine stukjes en bak in een koekenpan in ca. 5 min. krokant en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Kook de helft van de resterende bloemkool in 5 min. gaar.
  6. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  7. Doe de overige bloemkool in een keukenmachine. Voeg 1 tl citroenrasp, 1 el citroensap en de groene kruiden toe. Hak alles fijn tot het de structuur heeft van couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Giet de gekookte bloemkool af en vang een kopje kookvocht op. Pureer of stamp de gekookte bloemkool tot een puree (voeg indien nodig wat kookvocht toe) en breng op smaak met peper en zout
  9. Verdeel de puree over de borden. Verdeel de couscous en gebakken bloemkoolroosjes erover. Laat de zoetzure bloemkool uitlekken en verdeel over het gerecht. Garneer met de uitgebakken salami.
Gepubliceerd 17/10/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht