Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Stoofpeertjes

Ingrediënten

Heerlijke stoofpeertjes, zo gemaakt en op vele manieren te gebruiken

Bereidingswijze:

  1. Schil de peertjes.
  2. Snij de peertjes in partjes of  laat ze heel en laat de steeltjes zitten.
  3. Leg de peertjes in een pan, overgiet ze met het bessensap, bestrooi ze met suiker en het kaneelstokje. Giet er zoveel water bij dat de peertjes net niet onder water staan.
  4. Breng op hoog vuur met het deksel op de pan aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven (de juiste stooftijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de peertjes).
  6. Controleer of ze gaar zijn en laat de peertjes in het vocht afkoelen.  
  7. Serveer de stoofpeertjes op kamertemperatuur.
Gepubliceerd 6/3/2022
door marcus
in de categorie Bijgerechten