Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
Bijzondere openingstijden? Kijk hier

Gevulde portobello op de BBQ

Tijd voor de vleesvervanger op de BBQ

Met dit recept eet zelfs de grootste vleesfan met smaak vegetarisch. Je kunt dit ook als hamburger op een broodje eten, met een beetje sla en tomatenketchup. 

Gevulde portobello met cherrytomaatjes en mozzarella

Bereidingswijze:

  1. Maak de BBQ aan tot 150 graden celcius. Hij mag niet meer roken en er mag geen vuur meer te zien zijn, enkel nog de gloeiende kolen. 
  2. Hol de portobello uit. Verwijder het steeltje en haal de lammellen weg met behulp van een lepel. 
  3. Doe een klein scheutje olijfolie in de portobello
  4. Snijd de tomaten door midden (bekijk dit handige filmpje) en vul de portobello met de cherrytomaatjes
  5. Snipper de sjalot en knoflook en strooi dit over de tomaatjes
  6. Leg de gevulde portobello op de BBQ 
  7. Na 10 minuten is de portobello bijna gaar. Leg er wat plakjes mozzarella op of geraspte kaas. 
  8. Na 5 minuten is de gevulde portobello helemaal klaar om opgediend te worden. Strooi er eventueel wat bladpeterselie over.

Eet smakelijk en geniet van dit gezonde en vegetarische BBQ recept!

Gepubliceerd 12/06/2020
door Marcus
in de categorie BBQ recepten