Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
Bijzondere openingstijden? Kijk hier

Gegrilde aubergine met mozzarella, basilicum en tomaat

Gezonde en lekkere recepten met groente en fruit op de BBQ

Barbecueën wordt steeds populairder, zeker met die heerlijke zomerdagen. Buiten vlees kun je op de barbeque eindeloos variëren met heerlijke verse groente en fruit. Dit recept met aubergine is een van mijn favorieten! Het is simpel en snel, want binnen 10 tot 15 minuten heb je het al op tafel staan. 

Gegrilde Aubergine met mozzarella, basilicum en cherry tomaatjes

Bereidingswijze:

  1. Verhit de BBQ tot 150° / 200°
  2. Zorg dat de kolen licht gloeien en er geen rook meer vanaf komt
  3. Snij de kop en kont van de aubergine af en snij de aubergine over de lengte in plakken van een kleine 1cm
  4. Leg de aubergineplakken op de snijplank en bestrijk ze met olijfolie aan beide kanten
  5. Strooi daarna goed veel zout over de aubergineplakken aan beide kanten
  6. Leg de aubergineplakken op de BBQ
  7. Als de aubergineplakken nog aan het rooster plakken zijn ze nog niet helemaal gaar. Als ze los laten kun je ze omdraaien
  8. Snijd de mozzarella in dunne plakjes
  9. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en bestrooi ze met een klein beetje zout en peper (Handig tomaatjes snijden? Bekijk dan deze tip!)
  10. Als de aubergineplakken gegrild zijn, leg je ze op de snijplank
  11. Vul ze met een plakje mozzarella, basilicum en cherrytomaat en rol ze dicht of vouw ze dubbel. 
  12. Gebruik eventueel een prikkertje om alles bij elkaar te houden
  13. Zowel koud als warm is dit overheerlijk! Ook makkelijk voor te bereiden en op het moment van opdienen nog even een minuut of 2 op de BBQ opwarmen

Eet smakelijk en bekijk nog meer gezonde BBQ tips!

Gepubliceerd 12/06/2020
door Marcus
in de categorie BBQ