Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Beenham sjaslieks

Ingrediënten

Zelf spiesjes met vlees en groenten maken voor op de barbecue  

Bereidingswijze

  1. Snijd de beenham in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.
  2. Meng de ketjap en sambal in een bakje. Doe de beenham erbij en roer goed door. Laat 10 minuten intrekken.
  3. Leg de satéprikkers ondertussen in een bakje water zodat ze helemaal nat zijn. Dit voorkomt het verbranden en afbreken van de stokjes op de barbecue.
  4. Snijd de courgette in plakjes, de paprika in grove stukken en de ui in ringen.
  5. Prik een stukje beenham aan een satéprikker. Gevolgd door een plakje courgette, paprika en ui. Dan weer een stukje beenham. Herhaal dit tot je stokje vol is.
  6. Grill de zelfgemaakte sjaslieks op de barbecue en draai ze regelmatig om.
  7. De beenham is goed wanneer deze aan de buitenkant bruin is en aan de binnenkant nog een beetje roze. 

Tip:
Je kunt deze spiesjes natuurlijk ook gewoon in de grillpan of koekenpan bakken.

Gepubliceerd 6/3/2022
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht