Spruiten stamppot met appel
Voor mijn winkelmandje
- Kook de aardappelen en spruiten:
Kook de aardappelen in een grote pan met licht gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Voeg in de laatste 10 minuten de spruiten toe in dezelfde pan met water. Giet ze af als ze gaar zijn. - Bereid de ingrediënten:
Terwijl de aardappelen en spruiten koken, breek de walnoten open en hak de verse tijm fijn. Snijd ook de appels in blokjes. - Bak het spek en voeg de appels en tijm toe:
Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes tot ze licht krokant zijn. Voeg vervolgens de stukjes appel en fijngehakte tijm toe en bak deze een paar minuten mee. - Stamp de aardappelen en spruiten:
Doe de gekookte aardappelen en spruiten terug in een pan en stamp ze fijn met een stamper. - Voeg kookroom, boter en nootmuskaat toe:
Voeg de kookroom, boter en een snufje nootmuskaat toe aan de gestampte aardappelen en spruiten. Meng goed. - Combineer spek, appelmengsel en geitenkaas:
Schep het spek en appelmengsel samen met de geitenkaas door de spruitenstamppot en breng het verder op smaak met peper en zout. - Voeg walnoten toe en serveer:
Voeg als laatste de gehakte walnoten toe aan de stamppot en meng voorzichtig. Bewaar wat geitenkaas en walnoten als topping. - Serveren:
Serveer de spruitenstamppot en garneer met de overgebleven geitenkaas en walnoten als topping.
Met deze aangepaste bereidingswijze krijg je een heerlijke spruitenstamppot met een mix van smaken en texturen. Eet smakelijk!
Gepubliceerd 22/2/2024
door marcus
in de categorie Stamppotten
door marcus
in de categorie Stamppotten