Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Hutspot

Ingrediënten

  1. Aardappelen en winterpeen koken:
    Schil de aardappelen en winterpeen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet ze af en laat ze droogstomen.
  2. Gehaktballen voorbereiden:
    Neem het gehakt en meng dit met een ei, paneermeel, nootmuskaat, zout en peper. Draai hier mooie balletjes van ter grote van een golfbal. 
  3. Gehaktballen bakken:
    Verhit wat boter of olie in een pan. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in ongeveer 15-20 minuten gaar. Zorg ervoor dat je ze regelmatig draait zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  4. Uien snijden en bakken:
    Snijd de uien in ringen en bak de uienringen de laatste 10min met de gehakballen mee. 
  5. Stampen van de hutspot:
    Stamp de gekookte aardappelen fijn samen met de wortels en voeg de gebakken uien toe. Voeg de kookroom en roomboter toe en meng alles goed. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  6. Serveren:
    Serveer de hutspot op een bord. Serveer de gehaktballen apart of voeg deze toe aan het gerecht.

Deze uitgebreidere bereidingswijze biedt een smaakvolle hutspot en sappige gehaktballen met een knapperige korst. Eet smakelijk!

Gepubliceerd 22/2/2024
door marcus
in de categorie Stamppotten