We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Zoete aardappel - Broccoli soep

Voor mijn winkelmandje

Een echt powersoepje: heel gezond en gemakkelijk te maken!

Voor deze smaakvolle soep combineer je zoete aardappel met broccoli. 

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook(1 teentje per 2 pers).
  2. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd 2/3 in blokjes en 1/3 in dunne reepjes.
  4. Snijd de broccoli in roosjes en was ze.
  5. Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de ui, knoflook en gember circa 3 minuten.
  6. Verwarm intussen de bouillon.
  7. Voeg cayennepeper en garam masala aan het uimengsel toe en bak nog 1 minuut mee.
  8. Voeg de stukken zoete aardappel en broccoli toe. Breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten koken.
  9. Bak intussen de reepjes zoete aardappels met het komijnpoeder in wat kokosolie beetgaar. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 1 minuut meebakken.
  10. Pureer de soep met de staafmixer. Breng zo nodig op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  11. Verdeel deze powersoep over de borden, schenk er wat kokosroom bij en garneer met de reepjes zoete aardappel en pompoenpitten.

Dit recept is afkomstig uit het 'Natuurlijk! Zonder suiker kookboek' van Anne Marie Reuzenaar

Gepubliceerd 8/8/2019
door Marcus
in de categorie Soep