We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Pastinaaksoep met gember en mierikswortel

Voor mijn winkelmandje

Een heerlijke soep voor een koude (winter)dag en ook nog eens makkelijk om te maken: binnen 30 minuten op tafel.

De verse gember en verse mierikswortel zorgen ervoor dat deze pastinaaksoep lekker scherp wordt. 

Bereidingswijze:

  1. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
  2. Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
  3. Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
  4. Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de pastinaken toe.
  7. Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn. Voeg eventueel wat (soja)room toe.
  8. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

Pastinaak over?
Frituur dunne plakjes een paar minuten in plantaardige olie en bestrooi met wat zeezout. Heerlijke chips voor zo uit de hand, maar ook lekker bij veldsla of deze soep.

Dit recept is van Joeke Warmerdam en is afkomstig uit het boek De Groene Garde – Over (h)eerlijk eten van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink in samenwerking met Floortje Dessing.

 

Gepubliceerd 17/10/2022
door Marcus
in de categorie Soep