Pastinaaksoep met gember en mierikswortel
Voor mijn winkelmandje
Een heerlijke soep voor een koude (winter)dag en ook nog eens makkelijk om te maken: binnen 30 minuten op tafel.
De verse gember en verse mierikswortel zorgen ervoor dat deze pastinaaksoep lekker scherp wordt.
Bereidingswijze:
- Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
- Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
- Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
- Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de pastinaken toe.
- Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn. Voeg eventueel wat (soja)room toe.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
Pastinaak over?
Frituur dunne plakjes een paar minuten in plantaardige olie en bestrooi met wat zeezout. Heerlijke chips voor zo uit de hand, maar ook lekker bij veldsla of deze soep.
Dit recept is van Joeke Warmerdam en is afkomstig uit het boek De Groene Garde – Over (h)eerlijk eten van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink in samenwerking met Floortje Dessing.
door Marcus
in de categorie Soep