We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Wortelsalade met biet, geitenkaas en gepofte rijst

Voor mijn winkelmandje

Een lekkere, kleurrijke en smakelijke vegetarische wortelsalade

Bereidingswijze:

  1. Kook vooraf de bieten (in de schil) in ca 40 minuten gaar, dit kun je evt ook al eerder doen, de voorgekookte bieten kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
  2. Verwarm een frituurpan voor op 180ºC.
  3. Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snijd de bieslook en peterselie(van ieder 10 gr per 2 personen) fijn en meng met de olie, mosterd, azijn en honing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  5. Schil de wortels en snijd de achterkant eraf. Schaaf met een kaasschaaf linten van de wortel.
  6. Zet een kom met koud water klaar.
  7. Kook (blancheer) de wortelslierten 1 min. in kokend water en koel terug in het koude water. Giet af en laat goed uitlekken. Marineer de wortelslierten in de dressing.
  8. Frituur de rijst ca. 1 min. tot het gepoft is (pas op, het kan spetteren). Laat de rijst uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
  9. Klop de geitenkaas met de crème fraîche zodat het goed gemengd is. Doe de crème in een spuitzak of ziplock zakje.
  10. Snijd de rode biet in blokjes van 0,5 cm.
  11. Verdeel de wortel over de borden. Verdeel de rode biet erover. Knip een puntje van het (spuit)zakje en verdeel de crème in dotjes over het gerecht. Garneer met de gepofte rijst en breng op smaak met wat versgemalen peper. 
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Salade