We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Scones met blauwe bessen

Voor mijn winkelmandje

Scones met blauwe bessen, zelfgemaakte frambozenjam en kokosyoghurt 

Let op: dit recept is voor 8 à 10 stuks. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere scones wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het bakmeel met de suiker, amandelmelk en ½ tl zout.
  3. Schep de blauwe bessen erdoor (voeg eventueel wat extra bakmeel toe als het mengsel te nat is).
  4. Rol 8 à 10 balletjes van het deeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de scones in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  6. Prak ondertussen de frambozen fijn met een vork en pers de citroen uit.
  7. Doe het fruit met de geleisuiker en 1 el citroensap in een pan en laat ca. 5 min. koken tot de suiker is opgelost.
  8. Schep de jam in een (gesteriliseerde) weckpot en laat afkoelen.
  9. Serveer de scones met de jam en kokosyoghurt.

Tip:
Als je de jam wat langer wil bewaren kan je de weckpot eenvoudig steriliseren. Kook de pot in een grote pan kokend water een paar min. door.
Neem de pot met een tang uit het water en laat op een schone theedoek opdrogen.

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Lekkernij