We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Aardbeientaart

Voor mijn winkelmandje

Let op: dit recept is voor 1 aardbeientaart. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere aardbeientaarten wil bakken natuurlijk!!

 

Om de bladerdeegschelp te maken gebruik je de buitenkant van een ronde bakvorm of ovenschaal van ongeveer 18cm doorsnede, waar het bladerdeeg tijdens het bakken overheen kan hangen.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Vet de buitenkant van de bakvorm of ovenschaal in met boter en plaats deze (op zijn kop dus) op de bakplaat.
  3. Snijd uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel, dit gaat makkelijk door een bord of deksel te gebruiken en daar omheen te snijden.
  4. Bestrijk de cirkel met het losgeklopte ei en bestrooi deze met 2 eetlepels suiker.
  5. Prik het deeg om de paar centimeter in met een vork om te voorkomen dat de schelp te bol wordt.
  6. Plaats het deeg over de omgekeerde bakvorm, je hoeft het niet aan te duwen of glad te strijken, het vormt zich wel tijdens het bakken.
  7. Snijd uit het overgebleven bladerdeeg hartjes en bestrijk deze ook met het ei. Bestrooi ze met wat suiker en plaats ze op de bakplaat.
  8. Bak de schelp en de losse hartjes 15-20 minuten, tot de buitenkant mooi goudbruin is.
  9. De hartjes zijn klaar, leg die op een rooster om af te koelen.
  10. Haal de bladerdeegschelp voorzichtig van de vorm en plaats deze met de suikerkant onder op de bakplaat.
  11. Verlaag de oventemperatuur naar 150 °C en bak de schelp nog zo’n 5 tot 10 minuten, tot de binnenkant droog aanvoelt.
  12. Laat de schelp afkoelen op een rooster.
  13. Smelt ondertussen in een pannetje de chocolade.
  14. Bestrijk de afgekoelde bladerdeegschelp met de gesmolten chocolade.
  15. Klop de slagroom met 30gr suiker op tot stijve pieken.
  16. Voeg de mascarpone en de aardbeienjam toe en klop dit tot een luchtig geheel.
  17. Verdeel het mengsel over de schelp en plaats daar de aardbeien op.
  18. Bestuif de taart licht met poedersuiker en plaats één of meerdere bladerdeegharten op de taart om deze helemaal af te maken!
  19. Eet smakelijk!

Bron: https://rutgerbakt.nl/

 

Gepubliceerd 8/6/2023
door Marcus
in de categorie Lekkernij