Varkenshaas met aardappelcrème, appelcompote en witlof
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.
- Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ½ cm.
- Verhit een pan met de boter. Voeg de appel toe. Voeg een scheutje water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Snijd de witlof door midden (over de lengte) en verwijder de harde kern. Snijd de witlof nogmaals door midden.
- Kook de witlof in een klein laagje water.
- Snijd de varkenshaas in vier gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak de varkenshaas in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
- Als de witlof gaar is kun je het vuur uitzetten en strooi je een klein schepje suiker over de witlof.
- Stamp ondertussen de aardappels fijn. Roer de yoghurt en nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het spek in kleine stukjes, verhit een koekenpan, bak het spek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de bieslook (5gr per 2 pers) fijn en de varkenshaas in plakjes.
- Verdeel de aardappelpuree over de borden.
- Verdeel de appelcompote en varkenshaas erover.
- Garneer met de witlof, uitgebakken spek en de bieslook.
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht