We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Varkenshaas met aardappelcrème, appelcompote en witlof

Voor mijn winkelmandje

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ½ cm.
  3. Verhit een pan met de boter. Voeg de appel toe. Voeg een scheutje water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. 
  4. Snijd de witlof door midden (over de lengte) en verwijder de harde kern. Snijd de witlof nogmaals door midden.
  5. Kook de witlof in een klein laagje water. 
  6. Snijd de varkenshaas in vier gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan.
  7. Bak de varkenshaas in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  8. Als de witlof gaar is kun je het vuur uitzetten en strooi je een klein schepje suiker over de witlof. 
  9. Stamp ondertussen de aardappels fijn. Roer de yoghurt en nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Snijd het spek in kleine stukjes, verhit een koekenpan, bak het spek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Snijd de bieslook (5gr per 2 pers) fijn en de varkenshaas in plakjes.
  12. Verdeel de aardappelpuree over de borden.
  13. Verdeel de appelcompote en varkenshaas erover.
  14. Garneer met de witlof, uitgebakken spek en de bieslook. 
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht