We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Pitabroodje met avocado en pompoen

Voor mijn winkelmandje

Dit recept zal je doen verbazen hoe lekker vegetarisch kan zijn


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
  3. Bestrijk de helften met wat olijfolie en leg ze met de snijkant op het bakpapier.
  4. Rooster de pompoen ongeveer 45 min. in de oven tot het vruchtvlees heel zacht is. Controleer dit met een vork door er af en toe in te prikken. 
  5. Kook ondertussen 100g linzen gaar. (Als je voorgekookte linzen hebt hoef je ze enkel op te warmen)
  6. Laat de pompoen iets afkoelen.
  7. Verwijder het vruchtvlees van de schil en prak het vruchtvlees in een kom tot puree. Breng op smaak met de komijn, chilipoeder, maple syrup en wat zout.
  8. Meng limoensap en olijfolie door de linzen en breng het op smaak met wat zout.
  9. Breng de yoghurt op smaak met een beetje limoensap en zout.
  10. Snijd de avocado in plakjes.
  11. Verwarm de pitabroodjes in de oven (zie verpakking hoe lang)
  12. Snij de pitabroodjes open en besmeer ze royal met de pompoenpuree. Leg er een volle lepel linzen op en een paar plakjes avocado. Maak het geheel af met een eetlepel yoghurt, gehakte koriander en pompoenpitten. Als je van pittig houd kun je eventueel nog wat chilipoeder toevoegen. 

Eet smakelijk!

Bron:  https://www.natureandmore.com/nl/recepten/pitabroodje-met-avocado-en-pompoen

Gepubliceerd 17/10/2022
door Marcus
in de categorie Vegatarisch