Nasi goreng met kipblokjes
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Schil en rasp de gember(2cm per 2 pers).
- Marineer de kipblokjes met de gember, ketjap en de helft van de chilisaus en laat 25 min rusten.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de pinda’s grof.
- Rasp de winterpeen grof. Snij de paprika en ui in stukken
- Snijd de sla in reepjes
- Verhit de olie in een wokpan en bak de kipblokjes met marinade 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de groente toe en bak 3 min. mee.
- Schep de slareepjes en rijst door de groente
- Garneer met de pinda's en serveer met de rest van de chilisaus.
Tip: Voor een vegetarische bereiding; vervang de kipblokjes door tofu of tempeh
Tip: Haal eventueel de buitenste bladeren van de sla, was ze en serveer de nasi daarin. Ziet er gelijk een stuk feestelijker uit!
Bron: http://www.ah.nl
Gepubliceerd 8/6/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht