We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Kipsalade met rijst, asperges en mango

Voor mijn winkelmandje

Kipsalade met rijst, asperges en mango

Ingrediënten (voor ca. 2-3 personen)


Bereidingswijze

  1. Kip pocheren
    Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg naar smaak wat zout toe. Leg de kipfilets in het water en pocheer ze 10 minuten op laag vuur (net tegen de kook aan). Haal de pan van het vuur en laat de kip nog 5 minuten in het hete water nagaren. Haal dan uit het water en laat afkoelen. Snijd daarna in reepjes.

  2. Rijst koken
    Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Asperges bakken (vooraf 5 min beet gaar koken) 
    Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Bak de stukken asperge in 5-7 minuten beetgaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  4. Dressing maken
    Meng in een kommetje de sojasaus, gembersiroop, sesamolie en wasabipasta tot een gladde dressing.

  5. Groente en fruit snijden
    Schil en snijd de komkommer in halve plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Snij 2 stelen bosui in schuine ringetjes

  6. Alles samenvoegen
    Meng in een grote schaal de rijst, kip, asperges, komkommer, mango en bosui. Voeg de dressing toe en meng goed door.

  7. Serveren
    Serveer de salade op borden met een halve limoen erbij om erover uit te knijpen.

Gepubliceerd 1/5/2025
door Lynn
in de categorie Lauw warme salade