Kipsalade met rijst, asperges en mango
Voor mijn winkelmandje
Kipsalade met rijst, asperges en mango
Ingrediënten (voor ca. 2-3 personen)
-
400 g kipfilet
-
150 g rijst
-
2 el zonnebloemolie
-
500 g witte asperges, geschild en in schuine stukken van 3-4 cm
-
1 komkommer
-
1 mango
-
3 el sojasaus
-
2 el gembersiroop
-
1½ tl geroosterde sesamolie
-
2 tl wasabipasta
-
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
-
2 limoenen, gehalveerd
Bereidingswijze
-
Kip pocheren
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg naar smaak wat zout toe. Leg de kipfilets in het water en pocheer ze 10 minuten op laag vuur (net tegen de kook aan). Haal de pan van het vuur en laat de kip nog 5 minuten in het hete water nagaren. Haal dan uit het water en laat afkoelen. Snijd daarna in reepjes. -
Rijst koken
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. -
Asperges bakken (vooraf 5 min beet gaar koken)
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Bak de stukken asperge in 5-7 minuten beetgaar. Haal van het vuur en laat afkoelen. -
Dressing maken
Meng in een kommetje de sojasaus, gembersiroop, sesamolie en wasabipasta tot een gladde dressing. -
Groente en fruit snijden
Schil en snijd de komkommer in halve plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Snij 2 stelen bosui in schuine ringetjes -
Alles samenvoegen
Meng in een grote schaal de rijst, kip, asperges, komkommer, mango en bosui. Voeg de dressing toe en meng goed door. -
Serveren
Serveer de salade op borden met een halve limoen erbij om erover uit te knijpen.
door Lynn
in de categorie Lauw warme salade