Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Homemade tagliatelle met tomatensaus en parmezaanse kaas

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem met de eieren, olie(2 el per 2 pers) en zout (1/2tl per 2 pers) tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in folie en laat een half uur rusten.
  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook(1 teen per 2 pers) en salie(5 gr per 2 pers) fijn.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min.
  4. Voeg de knoflook en salie toe en bak nog 2 min. mee.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm 1 min.
  6. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg toe, zet het vuur laag en laat 15 min. koken.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 2 millimeter.
  9. Bestrooi het deeg met wat bloem en rol het deeg in de breedte op.
  10. Snijd de rol in plakjes van ca. 8 millimeter breed.
  11. Til de rolletjes op en laat ze al schuddend tussen je vingers door op het werkblad vallen. Herhaal deze stap tot alle rolletjes uitgerold zijn.
  12. Scheur de basilicumblaadjes(8gr per 2 pers) in kleinere stukken.
  13. Kook de pasta in ca. 1 min. gaar (al dente). Giet af en verdeel over de borden.
  14. Schep de saus over de pasta.
  15. Schaaf de parmezaanse kaas erover en garneer met de basilicum.

      

 

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht