We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Asperges à la flamande met vadouvan

Voor mijn winkelmandje

Bereidingswijze:

  1. Was de krieltjes en zet ze op in koud water, kook ze ongeveer 15min, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden.
  3. Gebruik een pan die ruim genoeg is om de asperges in te koken zodat ze plat kunnen liggen. Breng in deze pan de asperges, water, zout, een derde van de roomboter en laurier(1 blaadje per 2 pers) aan de kook en laat deze 12 min zachtjes koken. (prik eventueel in de asperge voor de gewenste gaarheid)
  4. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de ene helft van de eieren 7 minuten voor een zachte dooier.
  5. Laat de andere helft van de eieren 2 minuten langer doorkoken, haal ze uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.
  6. Hak deze eieren voor de saus.
  7. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn (enkele takjes per 2 pers).
  8. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur en voeg de gehakte eieren, krulpeterselie en bieslook toe.
  9. Breng op smaak met de vadouvan kruiden en peper en zout.
  10. Pel de zachtgekookte eieren en snijd doormidden.
  11. Leg de ham op een bord en daarop de asperges met de saus eroverheen en de eieren er bovenop. 

Eet smakelijk. 

Gepubliceerd 22/2/2024
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht