Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

Duurzaamheid is tegenwoordig een van de belangrijkste kwesties binnen het ondernemen. Als consumenten proberen we allemaal ons steentje bij te dragen en het is daarin belangrijk dat we weten hoe het met onze aankopen gaat. De Verse Verleiding neemt hier graag het voortouw in en wij willen je graag vertellen hoe wij op een groene, verantwoorde manier ondernemen. 

 

Ons afval

Elk bedrijf produceert afval. Producten die niet goed meer zijn en verpakkingsmaterialen waar we niks meer mee kunnen doen, rekenen wij tot afval. Vroeger verdween het allemaal samen in een container, om in de ovens verbrand te worden. Tegenwoordig wordt afval gescheiden en zoveel mogelijk recycled of hergebruikt. Bij de Verse Verleiding wordt 95% van al het afval gerecycled.

Papier
Papier en karton wordt verzameld en gaat naar een bedrijf dat er nieuwe dozen van maakt, die weer gebruikt worden om allerlei producten in te vervoeren.

Plastic
Het gebruikte plastic wordt door hetzelfde bedrijf verwerkt tot Polyethyleentereftalaat, beter bekend onder de term PET. Deze vorm van herbruikbaar plastic is goed vormbaar als het warm is, hierdoor is het ideaal voor allerlei stevige verpakkingsmiddelen en andere producten zoals fleece en keukenhulpmiddelen.

Houtafval
Het houtafval wordt in ons eigen bedrijfspand verwerkt. Houten kistjes die kapot zijn, worden fijn gemaakt in een hout shredder. Dat wordt uiteindelijk als brandstof gebruikt voor de verwarmingskachel van ons bedrijfspand.

Onbruikbare groente en fruit
Helaas moeten wij ook af en toe groente en fruit weggooien, in het belang van de veiligheid van de klant. Het wordt bij ons opgehaald door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van bedorven voedingsmiddelen. Aan het einde van de cyclus is het biogas, dat gebruikt wordt voor allerlei doeleinden. 

Onze voertuigen

Wij zijn vaak onderweg, van en naar onze telers, de markt en we bezorgen ook bij je thuis. Kortom een hoop kilometers. Met onze vier wagens proberen we zo efficient mogelijk te rijden. Al onze wagens zitten in zuinigheidscategorie A van het CBR. Zij komen elk jaar met het brandstofverbruiksboekje en daarin vind je alle cijfers over nieuwe en huidige auto's.

Zoals je misschien al wel weet, zijn wij een regionaal bedrijf en dat houdt in dat onze telers en klanten in de regio zitten. Vergeleken met landelijke organisaties rijden wij misschien meer ritten, maar onze afstanden zijn aanzienlijk kleiner, en dat scheelt weer in de CO2 uitstoot. Ook vinden wij het heel belangrijk om veilig de weg op te gaan. Daarom worden onze wagens goed onderhouden en zijn wij een veilige deelnemer aan het verkeer.

Alle heftrucks en ander intern transport is volledig elektrisch, dat is veel zuiniger dan vergelijkbare apparaten.

 

Ons Pand

Ons bedrijfspand is in 2015 helemaal verbouwd, mede zodat het voldoet aan alle eisen en verzoeken van milieuorganisaties. Ons gebouw is afgesloten van het reguliere gasnetwerk, omdat vier grote zonnepanelen op het dak genoeg energie opleveren om de boiler te verwarmen. In de winter besparen we ook energie doordat ons pand optimaal is geïsoleerd. De verlichting is 100% LED en op die manier proberen we ook alle andere elektrische voorzieningen zo energiezuinig mogelijk aan te schaffen of te installeren.

Je verse producten bestellen bij ons is dus een makkelijke manier om verantwoord bezig te zijn, en je steentje bij te dragen aan het beter onderhouden van onze planeet. Als je nou met de fiets of te voet naar de weekmarkt komt, ben je helemaal goed bezig!

 

Hoe het werkt

Bestel vandaag en geniet morgen al van heerlijk verse producten. Wij bezorgen namelijk 6 dagen per week, zodat jij altijd snel en gemakkelijk toegang hebt tot de beste kwaliteit aardappels, groente en fruit. We werken samen met lokale telers en producenten. Hierdoor kunnen we jou de meest verse en duurzame producten aanbieden en ervoor zorgen dat ze volledig rijp en smaakvol zijn. Zo geniet je van een gezonde maaltijd en draag je bij aan een duurzamer voedselsysteem. We vinden het belangrijk om te weten waar ons voedsel vandaan komt en werken daarom uitsluitend met betrouwbare en kwalitatieve leveranciers. Ontdek onze lokale producten en ervaar het verschil.

Lees meer over hoe het werkt?

Hoi! Ik ben Marcus.
Kan ik je ergens mee helpen?

Heb je ergens hulp bij nodig? Of heb je een vraag?
Wij helpen je altijd graag verder!

Array