Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Torentje van krokant filodeeg met makreelsalade

Ingrediënten

Een prachtig voorgerecht wat niet zo heel veel werk kost.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de knolselderij(een halve per 2 pers), snijd in plakken van 0,5 cm en vervolgens in dunne reepjes (julienne).
  3. Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm, de peterselie(7 gr per 2 pers) fijn en pers de citroen uit.
  4. Zet een kom met koud water klaar.
  5. Kook (blancheer) de knolselderij in ca. 1 min in kokend water beetgaar en koel terug in het koude water.
  6. Giet de knolselderij af. Meng met de appel, 2/3 van de peterselie, 1 el citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd van het filodeeg vierkantjes van 8 bij 8 cm. Leg de vierkantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met een beetje olie. Bak in ca. 8 min goudbruin (houd goed in de gaten, dit gaat opeens heel snel).
  8. Verdeel de makreel in kleine stukjes.
  9. Leg op elk bord een krokant gebakken vierkantje filodeeg.
  10. Verdeel per stuk een beetje rucola, 2 el salade en 1 el makreel erover. Maak zo nog 2 lagen. Op deze manier bouw je een torentje met in totaal 3 lagen, je eindigt met salade en makreel.
  11. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip:
Voor meer kleur en pittigheid kan je het gerecht garneren met wat roze peper.

Gepubliceerd 10/8/2023
door Josephine
in de categorie Voorgerecht