Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Uiensoep met kaascroutons

Ingrediënten

Uiensoep

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snij ze in halve ringen.
  2. Verhit ondertussen de boter in een pan met dikke bodem.
  3. Voeg de uien toe en bak ze langzaam aan. Het bakken van de uien kan zeker 30 minuten duren. Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt. 
  4. De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook(1 teentje per 2 pers) en een paar takjes tijm toe. Bak even kort mee.
  5. Voeg nu de bloem toe, om klontjes te voorkomen de bloem even zeven en echt goed roeren terwijl je het erbij doet. Meng het goed met de uien. 
  6. Laat de bloem in ongeveer 5 min gaar worden. Maak intussen de bouillon.
  7. Voeg de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep. 
  8. Laat de soep nog een minuut of 10 op laag vuur koken. 
  9. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout. 

 

Kaascroutons

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  2. Snij een stokbrood in plakjes en beleg deze met de geraspte kaas. Zet de broodjes 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is. 
  3. Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst!

 

Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd 21/1/2022
door Marcus
in de categorie Soep